8/5/08

Πράσινες Ταράτσες - Ολάνθιστα Μπαλκόνια

"Επιδιώκοντας να βάλουμε το πράσινο στα σπίτια μας και όχι να φέρουμε τον πολίτη κοντά στο πράσινο για λίγες μόνο ημέρες", ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης εγκαινίασε χθες το απόγευμα την 1η Έκθεση "Πράσινες Ταράτσες- Ολάνθιστα Μπαλκόνια" στην Πλατεία Κοτζιά.
Στην Έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Μαΐου, θα παρέχεται δωρεάν τεχνογνωσία ως ένα κατ' αρχήν κίνητρο για την ευαισθητοποίηση των Αθηναίων για το πράσινο και το περιβάλλον στην πόλη και στις γειτονιές της.


Στα εγκαίνια της έκθεσης στην πλατεία Κοτζιά , παρουσία πολλών ανθρώπων του πολιτικόυ και μη κόσμου,ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν , αλλά και τους ανθρώπους της Υπηρεσίας Πρασίνου "από τον τελευταίο εργάτη μέχρι τον αντιδήμαρχο για τον αγώνα που κάνουν για το πράσινο στην πόλη μας" όπως είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
"Θέλω να σας προτρέψω να στολίσετε τα μπαλκόνια σας και όπου είναι δυνατό να φτιάξετε είτε μόνιμες είτε κινητές πράσινες ταράτσες. Θα δημιουργηθεί ειδική υπηρεσία που θα εξυπηρετεί του ενδιαφερόμενους πολίτες, ενώ πληροφορίες θα υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Δήμου.
Θα ήθελα επίσης να καλέσω τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, τώρα που φτιάχνει ο καιρός, να ανεβούν στο Λυκαβηττό όπου φυτέψαμε 32.000 νέους θάμνους και 700 δέντρα, να επισκεφτούν τα νέα πάρκα της πόλης μας - το πάρκο στο σταθμό του Κεραμεικού, το πάρκο στη Λ. Συγγρού δίπλα στο Ελληνικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ( το παλιό Φιξ), το ΚΑΠΑΨ στους Αμπελοκήπους.
Βρισκόμαστε στην τελική διαδικασία της ολοκλήρωσης της απαλλοτρίωσης του οικοπέδου στη Γαζία στα Πατήσια, με χρήματα που πήραμε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σαν δάνειο, προκειμένου να γίνει ακόμα ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου μέσα στο αστικό τοπίο. Και βεβαίως μην ξεχνάτε και το μεγάλο στοίχημα, τη σημασία της Διπλής Ανάπλασης. Εγώ έτσι θέλω να το λέω και όχι γήπεδο Παναθηναϊκού διότι δεν είναι γήπεδο Παναθηναϊκού μόνο, είναι Διπλή Ανάπλαση. Το στοίχημα της πόλης είναι το γήπεδο που χρειάζεται να έχει η ιστορική ομάδα της πόλης μας, οι υποδομές που θα φτιαχτούν γύρω από το γήπεδο, αλλά μεγαλύτερο στοίχημα είναι τα 25 περίπου στρέμματα πρασίνου που θα δημιουργηθούν μέσα στον αστικό ιστό της πόλης.
Εύχομαι του χρόνου όχι απλά να προτρέπουμε, αλλά να δείξουμε και τα πρώτα αποτελέσματα. Στην Αθήνα υπάρχουν 40.000 κτίρια και περίπου 400.000 διαμερίσματα. Εάν στα 40.000 κτίρια, το 1% που είναι 400, ακολουθήσουν την προτροπή μας και κάνουν ή πράσινα μπαλκόνια ή πράσινες ταράτσες, κινητές ή μη, του χρόνου η Αθήνα θα έχει μια άλλη μορφή. Με μόνο το 1%. Φανταστείτε τι εικόνα θα αποκτήσει η Αθήνα εάν φτάσουμε στο 10%, που δεν είναι στόχος που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: