15/6/08

Δύο ποδηλατόδρομοι ως το 2010


Τη δημιουργία δύο ποδηλατοδρόμων, μήκους 21,4 χιλιομέτρων, έως το 2010, ανακοίνωσε την Πέμπτη (12/6) ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο ένας ποδηλατόδρομος θα έχει μήκος 13 χιλιομέτρων και θα συνδέει το πάρκο της Σχολής Χωροφυλακής στη Λεωφόρο Μεσογείων με το πάρκο των Ιλισίων, διασχίζοντας το μητροπολιτικό πάρκο στο Γουδί, την Πολυτεχνειούπολη και την Πανεπιστημιούπολη.

Ο δεύτερος ποδηλατόδρομος, με μήκος 8,4 χιλιόμετρα, θα συνδέει το Παναθηναϊκό Στάδιο με τον Φαληρικό Όρμο και θα διέρχεται από πεζοδρόμους και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας (Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Θησείο κ.λπ.), σταθμούς των Η.Σ.Α.Π., ενώ θα συνδέει και αρχαιολογικούς χώρους. Στην κατάληξή του θα «συναντά» τον υπό σχεδιασμό παραλιακό ποδηλατόδρομο Μικρολίμανου - Βάρκιζας. Μακάρι να περνάει και από το Μοσχάτο, όπου οι ποδηλάτες είναι πολλοί και οι περισσότεροι δρόμοι χωρίς κίνηση και πολλά αμάξια.

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι οι Η.Σ.Α.Π. έχουν ήδη κατασκευάσει σημεία που θα δένονται τα ποδήλατα, ενώ υπό κατασκευή είναι ειδικές ράμπες (όπως παρατήρησα ήδη υπάρχουν τέτοιες ράμπες στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Ηράκλειο ). Εξέφρασε, μάλιστα, την πεποίθησή του για την επιτυχία του εγχειρήματος, αφού «γίνεται συγκεκριμένη προσπάθεια, υπάρχει μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό απ’ ό,τι παλαιότερα και είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση».

Ελπίζω αυτό το εγχείρημα να πετύχει. Χρόνια τώρα όλοι παραπονιόντουσαν ότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατό τους στην Αθήνα, τώρα όμως μας δίνεται η ευκαιρία στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια της πολιτείας (αξιέπαινη αν και ακόμη σε μικρή κλίμακα) να καλυτερέψουμε την ίδια τη ζωή μας, χρησιμοποιώντας το ποδήλατο ακόμη περισσότερο. Είναι σημάδι πολιτισμού...

( Οι φωτογραφίες είναι από το blog :http://samos.wordpress.com/ )

Πηγή :City Press 13/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: